Tenkiu..Klik2 My Hearbeat Yaa :)

Jom Register Heartbeat.Tenkiu..Klik2 My Hearbeat Yaa :)

Thursday, December 30, 2010

Contest Banyaknya Selipar Anakku

Sweetmama joint Contest anjuran Orked

ini la antara koleksi kasut my son
koleksi kasut my son ni xde la byk..tp ade nilai setiap kasut ni..

1) kasut adidas oren - ini kasut pertama zaquan..papa zaquan yg belikan..adidas original..papa zaquan beli pakai duit bonus dia...masa beli kasut ni zaquan baru berusia 4 bulan..tp papa zaquan excited sgt nak beli utk hero dia ni..umur zquan 1 tahun baru muat n guna kasut ni.

2) Kasut Nike Merah - Kasut ni pun Papa Zaquan yg beli kan..Nike Original..bonus jgk time beli kasut ni..utk hari raya 2009..n sampai skrg masih muat..

3) Kasut Crocs Hijau - ini kasut hadiah dari papa Zaquan sempena besday zaquan 2 tahun pada 6.6.2010 Original Crocs..Kasut ni la yang paling Zaquan suka n pakai sekarang.

4) Kasut gmbr Telur & Itik - Pemberian dari Acik Zaquan - Cute MuM

5) Kasut2 yg tersusun kat depan tu pulak...sweetmama yg beli untuk zaquan..sbnrnya masa zaquan berumur setahun stgh ke bwh sweetmama sgt suka beli kasut atau selipar utk zaquan..tp yg murah2 jerk la..murah tp nmpk cantik..byk selipar dia sweetmama beli..tp selipar xdela sweetmama simpan..kasut2 ni mmg sume masih dlm simpanan sweetmama

Nama Anak : Muhammad Khair Zaquan bin Muhammad Khairi
Umur : 2 Tahun 6 Bulan
Saiz Selipar : 6 / 28
Tempat Tinggal Skrg : Bandar Baru Bangi, Selangor.


Due Date: 31 Disember 2010
Jom Joint : KLIK SINI

MIAKIDIDDLES Year End Giveaway


Salam Sweetmama joint GA anjuran Miakididdles a.k.a Momma Mia

Ade 2 Kategori A & B

Dua2 Kategori Sweetmama Nak Try Luck..ehehe

KATEGORI A -  Penyusuan at Korea.

teka berapa jumlah storage bag EBM momma dapat sepanjang penyusuan @ Korea.


Wah..Byk Sungguh hasilnya..

Sweetmama Teka *23 bungkus @115oz *


KATEGORI B -  Aniversary kami.

Momma Mia telah pun menyambut Anniversary ke-3 beliau di Colmar Tropicale.
Pilih aktiviti yang korang rasa paling best masa beliau disana

Sweetmama mmg ade mengikuti kisah Anniversary Momma Mia ni. Seronok sgt tgk keluarga bahagia ni menyambut anniversary ke-3 di Colmar Tripicale bukan sahaja bersama suami tersayang tetapi bersama dua puteri beliau yg sangat comel..damia n dzakirah.

Aktiviti yang paling best sweetmama rasa adalah Sewa Kimono dan Berposing untuk Family Foto.. sweet sangat tgk mereka bergambar sakan dengan kimono..iye la bukan senang nak pakai saje2 kimono ni kan..memang tak rugi Momma Mia n Family berfoto shoot dengan pakaian kimono..

see..family foto momma mia

dan yang pasti aksi2 cute damia yg dh macam anak jepun tersesat ni

closing date: 
11.1.11 @ 11.11pm 

Jom Joint : KLIK SINI

Kedai Baby's Launching Giveaway!

Salam sweetmama joint GA anjuran K-Baby

Giveaway ini bersempena dengan pembukaan blog K-Baby
Dan Pemenang bakal memiliki Cute Slogan Tees mcm pic kat bawah ni..

Cute lil shopper - like mommy, perhaps? :P

For that smart lil dude, just like his father!


Due Date : 23 Januari 2011

Sweetmama Tag

Apalagi jom joint KLIK SINI 

Terdapat pelbagai lagi pilihan di K-Baby selain Cute Slogan Tees, ade  jgk Breastpump, Sterilisers and warmers..sesuai dgn slogan K-Baby That's One Stop Baby Shop!


Wednesday, December 29, 2010

"LUCKY LINKER BY AMIEY LEE"

200 blogger terawal tglkan link dapat satu peluang cabutan bertuah...
hmmm salah satu cara nak blogwalking paling senang sekarang adalah tglkan link..
ok..nak mudahkan korang supaya snang nak jalan2 g blog kawan2 yang lain kan...
jgn malu2 jgn segan.. korang amat amat amat amat djemput tglkan link korang
kt blog aku yg tk berapa nk jadi blog ni kekekekekekeke...
sila2 la ye... aku nak wat cabutan lagi ni....
ni suma sempena My Qaisarah is turning 2 Yearssss

hadiahnye adalah sehelai T-SHIRT.......
TETAPI JIKA ANDA ADALAH FOLLOWER..
HADIAH AKAN JADI DOUBLE...
MAKSUDNYE 2 TSHIRT UNTUK ANDA DAN PASANGAN ANDA
JIKA ANDA BUAT ENTRY....
(copy keseluruhan entry ini sahaja dan tulis tajuk "LUCKY LINKER BY AMIEY LEE")
HADIAH AKAN JADI TRIPLE....
2 HELAI T-SHIRT + HADIAH MISTERI UNTUK BUAH HATI ANDA
(buah hati : anak/ibu/ayah/MIL/FIL/siblings/bff)
NOTA PENTING : SILA TGLKAN KOMEN DIRUANGAN KOMEN ENTRY INI YE.. SAMADA ANDA HANYALINK/LINK+FOLLOWER/LINK+FOLLOWER+ENTRY
love u all..muahhh

Cepat2..Jom Join

living cabin giveaway from [-suziey-] dot com


Sweetmama joint GA anjuran  [-suziey-] dot com

Due Date :11.1.11 jam 11.11 p.m

nak FM yg comel2 kat atas..
Jom Joint : KLIK SINI

Ulang Tahun Pertama Blog Sembang Hari2!

sweetmama joint GA anjuran Sembang hari-hari.
(Jgn Lupe Mention Sweetmama as a referal )

Ditag oleh Cute MuM.

Sweetmama Tag:-


Due Date : 31 Januari 2011

Jom tgk ape hadiahnya
Hadiah-hadiahnya adalah seperti berikut:


Tempat pertama:

Penginapan satu malam di Pak Ya Homestay
Wang tunai RM50
Rebat Tunai RM50 untuk pembelian barang-barang di yang diiklankan di blog Discount Hari2


Tempat Kedua:
3 unit Cloth Diapers (Baby Land)
Wang tunai RM30
Rebat Tunai RM30 untuk pembelian barang-barang di yang diiklankan di blog Discount Hari2


Tempat Ketiga:
2 unit Cloth Diapers (Baby Land)
Wang tunai RM20
Rebat Tunai RM20 untuk pembelian barang-barang di yang diiklankan di blog Discount Hari2

Hadiah Mingguan (5 minggu):
1 unit Cloth Diapers (Baby Land)
(Diberikan untuk blog yang banyak menjadi pendorong untuk rakan blog lain menyertai contest ini)

Hadiah Pendorong terbanyak:
Penginapan satu malam di Pak Ya Homestay
Wang tunai RM30
Rebat Tunai RM30 untuk pembelian barang-barang di yang diiklankan di blog Discount Hari2


Tuesday, December 28, 2010

"Cutenya Contest"

sweetmama joint contest anjuran HadifaR_LoVe

Ditag oleh Momma Mia

ini pic cute yg sweetmama pertaruhkan :D
slogan: "cutenya gambar ini kerana..."
(Tidak Lebih 20 patah perkataan)

Cutenya gambar ini kerana jelas terpancar senyuman manis lagi cute my baby apabila dapat duduk di kerusi baby untuk pertama kalinya.

Sweetmama tag :
Mama Mika

Due Date : 29 Dec 2010
Jom joint : KLIK SINI

Alhamdullillah..Rezeki Akhir Disember..Pemenang Pertama SyilaSyira 1st Giveaway

Salam Sume,

Alhamdullillah masih ade rezeki untuk akhir bulan Disember ni..pagi2 dh dapat berita gembira..pemenang pertama bagi SyilaSyira 1st Giveaway. 

 Terima kasih kpd puan penganjur GA SyilaSyira .10 Pemenang bertuah dicari. Alhamdullillah..3 cabutan pertama dilakukan oleh anak dara beliau..Syira..Thanks syira sbb cabut nama aunty sbg pemenang pertama..:D

(copy dr blog SyilaSyira)
♥ Pemenang pertama ♥
(maaf gambar kurang memuaskan..tp nak letak juga..hihi)

- EiJa ZaQuaN -

Keputusan penuh ..Jom Klik kat SINI

Hadiahnye Sangat Menarik tau..

1 botol mini perfume yang comel lote (6 org pemenang)
1 Fridge Magnet (4 orang pemenang)

Boleh pilih salah satu dari wangian dibawah :-

Wangian Lelaki :

C.K Eternity
Dunhill Red
C.K Bee

Wangian Perempuan :

Paris Hilton
Lancome Miracle
J.Lopez Still
C. Dior Forever
Burberry

Ermmm..nak pilih wangian mane ek..okey la sweetmama pilih Lancome Miracle .. D

Tahniah sweetmama ucapkan kpd pemenang bertuah yang lain..dan jgn lupa nantikan keputusan 7 lagi pemenang bertuah..Good Luck to All. :D

Jom Terjah Blog SyilaSyira ..^_~.

p/s:thanks jgk kpd Cute MuM sbb maklumkan kpd sweetmama melalui shout box yg sweetmama menang GA ni.. :))

Monday, December 27, 2010

Giveaway eqbalzack "SERBA SATU"

sweetmama joint GA anjuran eqbalzack.com

Hadiahnya sgt menarik : Barangan IKEA berjumlah RM111.11

Tarikh Tutup : 
1.1.11 jam 1.11 pagi

Keputusan: 
1.1.11 jam 11.11 pagi

Sweetmama Tag:-

Jom Joint :KLIK SINI

Sunday, December 26, 2010

Jom Jadi Follower Gadis Kampung

Blog Gadis kampung dr Perlis ni ade byk citer menarik ttg diri tuan empunya blog, tutorial , petua dan mcm2 lagi la..so jom jadi follower  Gadis Kampung

Sweetmama di tag oleh Mama Najlaa

Sweetmama  telah menjadi Follower yang ke 115
ID  Follower : Eija ZaQuaN




Followers (115


Darimana sweetmama tau tentang contest ini :-
dari yg tag sweetmama nak joint contest ni iaitu ..Mama Najlaa

Hadiah yg bakal menanti..sgt menarik

Wow ..RM101

Tapi pemenang dinilai berdasarkan Nyatakan dari mana awak tahu mengenai contest ini : __________(nyatakan url@alamat blog orang yang memberitahu mengenai contest ini)

means referel yg tertinggi la dikira sbg pemenang..so jgn lupe mention nama sweetmama sbg referal yea..^_^


Due Date : Sampai follower 1010 tercapai atau 26.12.2010

Friday, December 24, 2010

Mummy Ayu Happy New Year Giveaway

sweetmama joint GA anjuran Mummy Ayu

Due Date : 29 Disember 2010

Jom Joint : KLIK SINI

Blog Teman Udah Setahun GA

Sweetmama joint GA anjuran Nini D
Due Date : 31 Dis 2010 (11.59p.m)
KLIK SINI  Untuk Joint

(Jgn Lupe Mention EiJa ZaQuaN@Sweetmama as a Referral Ye.)

My Referral : Lelord n Cute MuM

Sweetmama Tag:

Saya Mau GA dari Miss Librarian

Sweetmama joint GA anjuran Miss Librarian

Ditag oleh Cha & Cute MuM

Due Date : 10 Jan 2011

Jom Joint : KLIK SINI

Sweetmama Tag
Momma Mia
Fazilzura

Contest Mata Stylo Mylo Dinamik Wow!

Sweetmama joint Contest anjuran  Jo Qusary

Due Date : 2 Jan 2011

Jom joint : KLIK SINI


Ini la Mata Stylo Mylo Dinamik Wow Sweetmama

Akceli mata sweetmama sepet ..so kelopak mata pun x berapa nmpak..tp bila dh dimake-upkan mata ni..baru la tau besar jgk mata sweetmama ni..sbb dulu time belajar my friend selalu usik .. x payah berangan la nak pakai eye shadow bkn nmpk pun..huk3..

Wednesday, December 22, 2010

Hadiah Contest Teka Kereta Dah Sampai!

Posto..Posto..eh ade Posmen antar Pos Laju ari Sabtu..hehee..itu la yg my fil bgtau masa kami sama2 lepak minum pagi kat Mamak..my fil inform yg masa dia dh kuar umah..dh jalan pun..selisih ngan Posmen..n nmpk Posmen tu berhenti kat umah..So apalagi my Fil siap patah balik ..iye la nnti kang dpt surat cinta..Sila amik Pos Laju anda di Pejabat Pos Laju pulak...sekali tgk ade Pos Laju atas nama Eija Zaquan daa..hehe..sbb kebetulan mmg dh keluar..so letak jerk la Pos Laju tu dalam kereta..at lastnye jupe pulak kami yg sememangnya cuti sabtu ahad kompom srpn kat mamak..ahhahaa..

adeii..terpanjang pulak intro..

okey jom kita tgk hadiah yg dh diterima.
Budak kecik ni mesti nak interprame n pose dulu
Dia jgk yg sibuk nak buka kotak..x sabar nak tgk ape yg ade dlm kotak tu
Oh..ini dia bekas air brand tupperware..kaler kuning..Suka Sangat :)

Alhamdullillah..penganjur contest ni..f@ryz@ dah selamat bersalin kan 2nd baby pada 18 December 2010. Kebetulan sama tarikh dengan hadiah ni sampai di tangan sweetmama. Akceli sweetmama pun baru terperasan n3 yg f@ryz@ dah selamat bersalin bila bw kat blog Huda-Purple Light. Tahniah ye f@ryz@ diatas kelahiran baby yang ditunggu2..kalo x silap dh overdue...tp alhamdullillah..selamat sumenya n terima kasih diatas hadiah ni..sweetmama suka..:))


Tuesday, December 21, 2010

Giveaway: Jumlah RM Coklat Bernilai?


Sweetmama joint GA anjuran AYU@CITARASA RINDUAN

Perlu Teka Jumlah Keseluruhan RM Coklat yang telah dibelanjakan oleh Ayu semasa rombongan beliau ke Kilang Coklat Apollo, Johor.

Ermm..susah jgk nak teka dgn tepat ni..beli coklat kat kilang..msti dapat harga murah kan..

so ni sweetmama tikam jerk la ye:-
RM 55.50


Due Date :31 Dis 2010 (10.30p.m)
Jom joint : KLIK SINI

Friday, December 17, 2010

Ibu Hadif Giveaway


sweetmama joint GA anjuran Ibu Hadif

Due Date : 23 Disember 2010

Jom Joint : KLIK SINI

Pemenang dipilih secara cabutan bertuah dan berpeluang menang FM Bukit Merah LakeTown  


Kalau bertuah kan best..sbbnye sweetmama xde lagi koleksi FM Bukit Merah ni..hehe
Good Luck To Me!

"eqbalzack 2010 Giveaway Contest"

Sweetmama joint GA anjuran eqbalzack

Due datenya: 17.12.2010 (11.59p.m)

Sweetmama Tag :


sempat lagi ni nak menjointkan diri...sbbnye sweetmama sgt tertarik dengan hadiahnya..iaitu kaledar upin n ipin 2011 kat bawah ni..My Son Zaquan pun mmg peminat karektor n kartun Upin n Ipin ni..

mane tau ade rezeki bertuah kan..

Giveaway~Saya Nak Kain Tu!!!

sweetmama joint GA anjuran Syeda Collection

Due date: 21 Januari 2011 (11.59p.m)

Jom joint : KLIK SINI

Hijaucantik Giveaway


Sweetmama joint GA anjuran CHA

Sangat senang jerk GA ni..
pemenang akan dipilih berdasarkan cabutan bertuah.
cepat2...jom joint..KLIK SINI


Tarikh Tutup : 31.12.2010 

Thursday, December 16, 2010

Cute Baby Contest by PapaMamaZakwan

sweetmama joint contest anjuran MamaZakwan

Due Date :18.12.2010 (9pm)

Jom joint : KLIK SINI

sweetmama dh pun follow ketiga-tiga blog MamaZakwan

Ini pic my son zaquan yang mmg suka main mainan duit2@ token car ni 

Nama Anak : Muhammad Khair Zaquan bin Muhammad Khairi
Tarikh Lahir : 06.06.2008 ( 2 Tahun 6 Bulan)

Mama Kembar 3 Buat Giveaway, Yay!

Sweetmama joint GA anjuran mamakembar3
Ditag oleh Cha dan Cute MuM.
Thanks..Cha dan Cute MuM

Sweetmama Tag :-

Hadiahnye berupa barangan Victoria's Secret & Telekung Travel ditaja oleh Itsy Bitsy Secrets

Hadiah Pertama:
Pure Seduction Midnight Body Lotion + Body Mist + Telekung Travel
Hadiah Kedua:
Island Water Body Mist + Telekung Travel
Hadiah Ketiga :
Telekung Travel

Pemenang akan dipilih berdasarkan cabutan bertuah oleh Mama & Ayah

Due Date : 6 Januari 2011
Jom Joint : KLIK SINI