Tenkiu..Klik2 My Hearbeat Yaa :)

Jom Register Heartbeat.Tenkiu..Klik2 My Hearbeat Yaa :)

Thursday, March 31, 2011

Aksi si Cilik Berbasikal


Contest ini adalah anjuran kakyong.com dan syamilamohd.com


Klik Banner Untuk Joint

Due Date : Dilanjutkan sehingga 10 April 2011 (11.59pm)


Ini pic my son dengan basikalnya ..^_^..

Nama Anak: Muhammad Khair Zaquan bin Muhammad Khairi
Umur Anak: 2 Tahun 9 Bulan
T.Lahir Anak: 06.06.2008

Bukan main lagi tersenyum hero sweetmama ni bila bagi dia berbasikal.
Sebenarnya basikal ni hadiah dari mak ngah zaquan masa besday zaquan yang kedua tahun..pada 06.06.2010
time tu zaquan pnye kaki x sampai lagi nak kayuh basikal..
jdnya mama dan papa simpan dulu hadiah basikal zaquan ni dalam stor
mmg hajat nya if zaquan berumur 3 tahun baru nak kuarkan basikal zaquan ni 
tp disebabkan contest ni...br sweetmama teringat nak cuba bg kat zaquan main basikal ni..
sekali zaquan dh tinggi rupanya..kena hantar kedai naikkan balik seat basikal tu
see..nmpk sgt baru kuarkan dr stor..reben kat basikal tu pun x cabut lagi..hehe..
lepas ni mmg setiap minggu zaquan msti nak main basikal kat luar rumah..:))

Sweetmama Tag :-
Mama Tun Nur Safiya
Mummy's Angel

Berikut adalah penaja2 hadiah 
wow..mmg lumayan hadiah2 nya..
Moga ada luck..hehehe..^_^..
  banner kakyog's shoppe     



Saturday, March 26, 2011

Kerudung Ungu Giveaway 2011



Klik Banner Untuk Joint

Due Date : 28 Mac 2011

"OdahOne Giveaway | Bersamamu Hidup Ini Indah Semuanya"

Klik Banner Untuk Joint

Due Date : 30 April 2011

sweetmama tag:-
Mama Tun Nur Safiya
Momma Mia

Friday, March 25, 2011

GA - Senyuman Si Cilik

Klik Banner Untuk Joint

Due Date : 14 April 2011 (4.00 ptg)

Ditag oleh :- amiey lee

sweetmama tag:-

ini pic senyuman si cilik sweetmama
Nama Anak: Muhammad Khair Zaquan bin Muhammad Khairi
Umur Anak : 2 Tahun 9 Bulan
T. Lahir Anak : 06.06.2008
Nama Ibu: Siti Khadijah binti Md Zin


Thursday, March 24, 2011

"Awesome Birthday - Sweet Moment Contest..!!"


Klik banner Untuk Joint

Due Date : 31 Mac 2011

Saat-Saat manis or apa yang anda suka yang berkaitan dengan birthday, x kisahla bufday anak ke, anak sedara ke, jiran ke or diri sendiri..jnji birthday tu mmg awesome gila..

pada sweetmama tentula sambutan hari lahir anak yg paling manis sbbnya dapat buat anak happy utk majlisnya..especially kanak-kanak sangat excited utk tiup lilin kek, bermain belon, dapat hadiah dari tetamu/kawan2 dan tentu sekali dapat bermain dengan kanak2 yang hadir pada majlis berkenaan.


Alright..kita terus kepada majlis sambutan hari lahir anak sweetmama ye..


Nama Anak : Muhammad Khair Zaquan bin Muhammad Khairi
Tarikh Lahir Anak: 06.06.2008
Majlis : Sambutan hari lahir zaquan yang kedua tahun - 06.06.2010
Tempat : Rumahku Syurgaku 
Masa/Tarikh : 3.00 petang - 6.00 petang / 06.06.2010



Mama dia excited beli kek angka dan cup cakes..
masa 1st besday zaquan mama beli kek no. 1, 
for zaquan 2nd besday besh pun mama beli kek angka..angka no 2..
wah anak mama dh 2 tahun la..

Cuppies ..sweetmama pilih gmbar ben10..
sbb zaquan suka ben 10 


Happy 2nd Besday to our little Prince
Mama n Papa Sayang Zaquan..
Sesi Potong kek..awal..
sbb besday boy dh x sabar nak potong kek
lepas potong kek baru ramai kids yang dtg


 Antara kids yang hadir..

See..Happy dapat main belon, makan kek dan dpt rasmikan hadiah dgn kawan2. Dapat hadiah terus main tu..

Happy sgt..Hadiah yang diterima sumenya best dan sgt2 kami hargai.
ini antara hadiah gempak yg zaquan dapat sempena besday yang kedua tahun


Motor hadiah dr Pak Ucu Apit Zaquan 
Basikal hadiah dr Wan Ummi & Mak Ngah Cbah Zaquan

 hehe..rumah pun zaquan dpt hadiah dr my friend..
dia suka tau..
kalau nak tau..besday boy ada kat dlm rumah tu..time ni..hehee

Ini menu masa smbutan hari lahir besday boy
wat minum petang..majlisnya kol 3-6 ptg..
sumenya hasil bantuan dr kaum keluarga dan ada yg sweetmama masak sndiri..

Terima kasih sweetmama ucapkan kepada yang byk membantu majlis sambutan hari lahir zaquan yang kedua tahun especially kepada my family dan my family in-law.
juga pada kawan2 yang sudi hadir memeriahkan majlis..
sronok sbnrnya wat majlis hari jadi ni..secara x lagsung mengeratkan hubungan kekeluargaan dan juga hubungan dgn kwn2.

antara my friend yang sudi hadir...ni semua friend masa schools tau..alhamdullillah masih keep n touch..:))

Keseluruhannya mmg sweetmama puas hati la..majlis berjalan lancar ...^_^


Sweetmama Tag :-
Mama Tun Nur Safiya
Cha


p/s: lagi 2 bulan besday zaquan yg ketiga tahun..tp masa tu sweetmama tgh berpantang..maybe xde smbutan semeriah 1st & 2nd besday..xpe la kita smbut berempat ye zaquan.

Top Commentators di Blog SyilaSyira

As Salam ,

tak sangka jugak rupanya sweetmama antara yg tersenarai sebagai Top Commentators di Blog Syilasira  dan sebagai pengharagaan Syila nak bagi somenthing bagi mereka yg tersenarai kat bawah ni:-
sumber dari blog syilasyira :- 

Hadiah dr Syila dh pun sweetmama terima pada ahad  lepas  (20.3.2011)
hampir terlupa sbnrnya bila dapat smpul pos express ni..rasa mcm xde menang mane2 CGL pun minggu lepas..
bila tgk nama pengirim..ohh..terus teringat..thanks syila..:))

ini la hadiah ikhlas dr syila buat top commentator di blog syilasyira
sweetmama dpt FM yg comel ni


Tuesday, March 22, 2011

1st GA "Saya Follower m@m@ t0meLL"


Klik Banner Untuk Joint
(Jangan lupa mention sweetmama as a referral ye..^_^..)

Ditag Oleh : Cute MuM dan Cempaka Kuning 

So my referral adalah mereka berdua:-

Sweetmama Tag:-
Momma Mia
Cha
Mama Tun Nur Safiya

Due Date: 19 April 2011

" Giveaway BCSH 3rd Anniversary "


Klik Banner Untuk Joint

Due Date : 16 April 2011(11.59 p.m)

Pendapat Tentang Blog Syufa
 pada pendapat sweetmama, blog Syufa ni dh okey sangat
simple, kemas dan tersusun
header nye pun menarik..^_^..

sweetmama tag:
Cha

IBNUSHUKRAN: "TIME GUESS CONTEST"

Klik Banner Untuk Joint

Due Date: 20 April 2011


Sweetmama Teka:
11.00

3 Rakan yang ditag:-

Mama Tun Nur Safiya
Momma Mia
Cha


Monday, March 21, 2011

"MY FIRST GA"


Klik Banner Untuk Joint

Due Date: 1 April 2011

“Si Manjaku Comot Tapi Comel by Sayangkuzie”

Klik Banner Untuk Joint

Due Date: 30 April 2011

Ini pic my son Comot tapi Comel

gambar ini diambil semasa sambutan hari kelahiran nenek zaquan yang ke 50 tahun lepas
Zaquan memang la penggemar tegar kek
especially besday kek
selain excited nak tiup lilin..zaquan mmg penggemar coklat kek
dia bole abiskan 1 slice kek seorang..hehe

Nama Anak : Muhammad Khair Zaquan bin Muhammad Khairi
Umur : 2 Tahun 9 Bulan (06.06.2008)
Nama Ibu : Siti Khadijah binti Md Zin


3 Rakan yang ditag:-
Mama Tun Nur Safiya
Momma Mia
Cha

1ST GA 2 TAHUN BUNGA KAT TAMAN TEMAN!!


Klik Banner Untuk Joint

Due Date: 10 April 2011

"baby with uncle @ aunty giveaway"

Klik Banner Untuk Joint

Due Date : 31 Mac 2011

ini pic my son..Zaquan dengan Aunty dia
iaitu adik ketiga sweetmama yang Zaquan panggil Mak Yang.
masa kecik pelat..Mak Lang jd Mak Yang..smpai skrg dia dok panggil Mak Yang..hehe

Nama Anak : Muhammad Khair Zaquan bin Muhammad Khairi
Umur : 2 tahun 9 bulan ( 06.06.2008)

'Giveaway : SSC Lucky Follower Mac 2011 =)'


Klik Banner Untuk Joint

Giveaway berlangsung hanya utk 3 hari dari 19 - 21 Mac 2011 (10.00  mlm)


Tuesday, March 15, 2011

Hadiah Menang Contest Ibu Hamil Cute ...yang Besh..dah Sampai

As Salam,

hadiah  sweetmama menang Contest Ibu Hamil Cute dah selamat sweetmama terima pada 11 Mac 2011 (Jumaat).


Thanks Sue..mmg cepat betul Sue pos hadiah walaupun 
tarikh due my baby 19 Mei 2011 lebih kurang 2 bulan lagi.

Hadiah nya sama seperti yang dijanjikan penganjur:-

seronok sgt bila sweetmama terima hadiah ni..
iye la..mmg berguna utk ibu dan anak

Senarai hadiah:-
1. Tunku Moden untuk Ibu
2.Tunku Bayi
3. Bedung Bayi - 2 Helai
4. Barut Bayi - 3 Helai
5. Stokin Bayi Cute
6. Free Gift - Uncang & Sapu Tangan

Bukan Sweetmama jerk yg seronok..
my son zaquan lagi over seronok +   tanda2 sifat jeles dia ngan bakal adik dia..
my mil bgtau setiap kali posmen dtg..
dia yg bukak hadiah dulu..
dan nak try semua benda ni..
w/pun dh explain itu brg utk adik bkn utk abg..huhu

See..Gelagat Jeles Zaquan
katanya barang adik barang abg juga..
Nak tido ngan Bedung Baby..
katanya mcm abg pnyer jerk..
yg kelakar tu..jeles betul mama nak kemas ..basuh..
dia x bagi ..dia pura2 tido atas bedung/selimut baby ni..
dia sndiri yg bentang bedung ni tau..

Ok la xpe la bg dia tido atas bedung..
tp bila dia tgk sweetmama terus nak simpan sume hadiah yg diterima..
dia jeles lagi..nak pakai stokin pulak
tak muat kat kaki..
dia sarung pulak kat tgn dia..
mmg sweetmama pun x terpikir dia sarung  sarung kaki tu kat tgn dia
untuk dia jadikan sarung tgn motor dia..
abis la kembang stokin baby tu..

Now..dh selamat pun sume hadiah brgan baby tu sweetmama basuh dan simpan.

Thanks sekali lagi buat penganjur  - Sue 
^_^


Friday, March 11, 2011

"Cute Bersama Kek Birthday"


Klik Banner Untuk Joint

Due Date : 7 April 2011

Ditag oleh :- Cute MuM

Wajib ada gambar ( gambar mama dgn anak +kek birthday..xkira la kek birthday mama @ birthday anak )

Pic me & my son 
semasa sambutan ulangtahun kelahiran yang kedua  my son pada tahun lepas 06.06.2010

Buat entry khas sempena birthday itu

Alhamdullillah..Majlis sambutan ulangtahun kelahiran Zaquan yang kedua berjalan dengan lancar. Setiap kali bila tiba tarikh kelahiran Zaquan..mmg sweetmama yg paling excited nak wat majlis utk Zaquan. Pada pendapat sweetmama..time anak2 kecil la seronok celebrate besday..bila dh besar ni kurang sikit meriahnye..especially ulangtahun kelahiran pertama dia..memang akan dikenang smpai bila-bila. 

Macam biasa sweetmama suka tempah kek angka.
Ini lah kek b'day Zaquan yang kedua tahun..Angka 2 melambangkan Zaquan dh 2 tahun

pic selingan:- Kek Birthday Pertama Zaquan
betapa sweetmama peminat kek angka..hehee..

skrg ni kan trend Cup Cake..
selain dari kek b'day angka
sweetmama turut order cup cake gmbar Ben10
dari kawan baik sweetmama

ini pulak antara menunya..
menu ringkas jerk sbb sweetmama wat majlisnya pada jam 3 hingga 6 petang
ada yg sweetmama masak sendiri selain dibantu oleh kelurga terdekat especialy my family and my family in-law

Puas hati sangat segalanya berjalan dengan lancar
walaupun agak kesian jugak dengan my son yg sgt excited nak potong kek
jadinya kami potong kek bertiga dulu sebelum all the kids n tetamu yg lain datang
tapi time ni my family n my family in law dh ada.

Berbeza masa sambutan hari lahir Zaquan yang pertama..sweetmama wat majlisnya malam dan pertama kali buat tak sangka meriah dengan kehadiran tetamu.
masa time nak potong kek n tiup lilin..dikelilingi oleh kanak2.


opss..terlebih sudah..berbalik kepada sambutan hari lahir kedua Zaquan
ini la antara all the kids yg hadir..



Paling best bila wat besday celebration ni tentulah dapat kumpul hadiah besday kan
semua hadiah yg diterima kami suka

Hadiah yang paling gempak Zaquan dapat
Motor dari Ucu Apit 
Sampai skrg mmg mainan yang paling dia syg
setiap kali balik msti cakap abg nak main motor dulu sebelum tido
Bukan motor Jerk
Basikal pun dapat..
hadiah dari Wan Ummi dan Mak Ngah Cbah Zaquan
Basikal ni Papa Zaquan sorok dulu dlm stor
bukannya ape lagi pun masa mula2 dapat hadiah basikal ni
kaki zaquan tak berapa smpai lagi nak kayuh.

genap Zaquan 3 tahun Jun tahun ni..boleh la keluarkan basikal dia tu utk dia main


itu la antara coret-coret sambutan besday zaquan
Sweetmaam sgt berterima kasih kepada my family dan my family in-law yg byk sgt membantu dalam memastikan majlis sambutan hari lahir Zaquan berjalan dengan lancar.

 Jadi my followers
Ok..dh follow
Id Followers: EiJa ZaQuaN

letakkan nama ibu dan anak serta tarikh lahir anak anda..

Nama Ibu : Siti Khadijah binti Md Zin (Eija Zaquan)
Nama Anak: Muhammad Khair Zaquan bin Muhammad Khairi
T.Lahir Anak : 06.06.2008

Tag kepada rakan2 anda

Sweetmama Tag:-


To Cik White:-
Happy Becoming Besday on 7th April 2011
Moga Cik White dipanjangkan usia, dilimpahi rezeki dan berbahagia di samping keluarga tercinta ♥♥♥


Thursday, March 10, 2011

Cool Wif Sunglass!

(jgn lupe mention sweetmama as a referral uols ye..:)

Klik Banner Untuk Joint

Due Date : 19 Mac 2011

Ditag oleh : Cute MuM
So my referral adalah Cute MuM

2 Rakan Yang Ditag:-

ini pic me and my son wif sunglass
ye2 jerk mama dia posing
anaknya pula bkn main susah nak pandang camera
time ni mama dan anaknya sibuk mencuba sunglass my adik/Mak Lang Zaquan
itu yg sunglass Zaquan tu nmpk longgor jerk..hehhee..