Tenkiu..Klik2 My Hearbeat Yaa :)

Jom Register Heartbeat.Tenkiu..Klik2 My Hearbeat Yaa :)

Monday, January 31, 2011

Tekaan Mengena lagi di Blog amiey lee

Salam sume,

pagi tadi amiey lee maklumkan dlm chat box sila pilih hadiah anda..

sorry ye tgh baru sweetmama perasan..lagipun hari ni ada keje yang perlu diselesaikan..agak bz jgk la..huhu..

bila terperasan terus terjah blog dan n3 amiey - Mari Pilih hadiah Anda.

Sweetmama antara 3 orang yang meneka betol :-

Jawapannya Genting Higland

Sebelum ni sweetmama pernah menang jgk sebagai peneka tepat di blog amiey lee ni


disebabkan sweetmama baru balik dari Genting Higland masa cuti umum Thaipusam hari tu....so sweetmama pun teka la Genting Highland
x sangka betul rupanya amiey g bercuti ke Genting Higland..
walapun hujan seharian..x dapat nak main outdoor games..
sweetmama pasti amiey happy dapat jalan2 kat Genting Highland kan bersama family tersyg.

Ini la hadiahnya yg perlu dipilih
pilih 1 daripada 9 hadiah kat pic ni
sweetmama pilih bookmark butterfly  white yellow tu :)


Tahniah jgk kepada pemenang yang meneka tepat ..tiefaztie dan ummi Amnar Amza

terima kasih kepada penganjur..amiey lee yang rajin wat teka teki n bagi hadiah.. :)

Hadiah Kasut, Minyak Wangi dan Paper Klip dah Sampai

Salam Sume,

Alhamdullillah..sume hadiah yang dimenangi dah sampai di tangan sweetmama..
lagipun sikit jerk menang CGL..
setakat ni tak pernah lagi kena tipu ngan penganjur CGL..(hadiah x sampai2)

ini la antara hadiah yang ditunggu2..


rupanya pos lajunya dh sampai kat umah my mil 25 Jan 2011 lagi..
tapi xde orang dirumah time posmen dtg..
so kena la amik kat kaunter pos laju mcm biasa..
sib baik Papa Zaquan sempat amik sabtu lepas..
 Mmg weols sgt suke ye akak gonjeng..
so soft n comfortable.
blue kaler..cantik..
psstt..no h/p akak mmg dh save dlm h/p eija..
tp kat sini kita kasi tutup..for privasi kan..



macam biasa kalo ada benda yang kita tunggu..msti excited kan..
so bila singgah umah my mil hari Sabtu lepas..
mmg terus check surat2 dulu..

tenkiu Syila..sweetmama suka jerk hadiah perfume ni..
hari ni g keje berwangi2 ngan perfume baru dapat ni..hehehee


Akceli sweetmama bukanla pemenang bertuah 'Our first Lucky Draw'
Tapi pihak penganjur noor  bermurah hati nak bagi something special buat peserta yang bagi komen kat n3 dia masa tu..
so sweetmama salah seorang yang tersenarai.


tapi yang peliknya pos register ni bole pulak posmen tinggalkan jerk dalam post box..
sbbnya sweetmama guna alamat rumah sweetmama..mmg compom xde orang..
selalunya mmg memanjang kena g amik kat pejabat pos jerk..hehehe..
xpe la..dh selamat sampai pun..

yang kelakarnya zaquan kan selalu lebih excited dr sweetmama setiap kali sweetmama terima hadiah..
paper klip ni berbalut dgn kertas minyak..ye2 zaquan nak bukak n tanya sweetmama :-

Zaquan : mama ni ape..? kereta ye..
Sweetmama : x tau..hadiah mama..tunggu la skjp..mama bukak dulu
Zaquan: kereta ye mama..biar la apan bukak
Sweetmama: okey2..zaquan bukak la..
Zaquan: Mama..kereta la
Sweetmama : tergelak2 ..hahahaa..pandai la zaquan ni, ni bkn kereta tapi paper klip corak kereta..
Zaquan : apan nak main kereta ni ye..
Sweetmama: cannot2..ni mama nye....
Zaquan : huarghhhh..nangis2..nak jgk..
Papa Zaquan: Zaquan cepat la basuh yak tu dulu..nnti mama bagi kereta tu

heheheh..papa zaquan telah menyelamatkan keadaan..dengan terus angkut zaquan g toilet...

p/s: hadiah2 utk peserta bertuah 1st GA sweetmama: Teka-Teki Zaquan & Tapak kaki..insyaallah esok sweetmama pos kan ye..esok selangor tak cuti, sweetmama cuti, bole la g pejabat pos area selangor ni. sorry diatas kelewatan pengeposan hadiah.

Wednesday, January 26, 2011

Keputusan Pemenang Bertuah 1st GA Sweetmama

Jom kita layan pemenang bertuah yang dicabut oleh Zaquan:-

Sikit punyer payah sebenarnya nak dapatkan kerjasama dari Zaquan semalam..
sebabnya semasa cabutan ini dibuat..jam dh menunjukkan pukul 11.30 malam..
semalam lepas maghrib kami ke rumah my mil untuk amik tempahan biskut raya for CNY 2011..mulanya nak singgah amik order jerk..tapi atok zaquan nak bawa zaquan g impian..
so kami pun lepak impian sampai kol 11 malam ..
kebetulan ada Tok Cu Zaquan..lagi la lama melepak..

Anyway...sib baik dapat gak wat cabutan utk bagi result hari ni..:-

kita tgk sape yang bertuah :))
sume 49 peserta layak dicabut 

Cabutan Pertama 
 Pandai pula dia..mama pesan gaul2..
zaquan siap gaul2 sambil geleng2kan kepala..
 Okey..nah mama..
 yeay..cabutan pertama untuk pemenang kedua 1st GA Sweetmama jatuh kpd:-
peserta no.15. azatiesayang

Hadiahnya: - Tempat Gantung Kunci dr KK Home Deco

Cabutan Kedua
 Terus dapat 
 Adeii..terbalik la Zaquan
 ohh..peserta no. 47. cikanna 
adalah pemenang ketiga bagi 1st GA Sweetmama

Hadiahnya FM 1♥Genting

Seterusnya cabutan ketiga


 Cabutan Ketiga untuk Pemenang keempat 1st GA Sweetmama  jatuh kepada :-
Peserta No. 17. nhaz hafek

Hadiahnya FM 1♥Genting

Cabutan Keempat
 Aduss sungguh mencabar untuk cabut no yang terakhir
sbbnya zaquan teraburkan pulak kertas2 undian

dia nak main cawan tu..so sweetmama pun igt nak letak dlm kotak kasut..
tp zaquan pulak duduk atas kotak tu
at lastnye suruh jerk dia cabut no yg dh berterabur tu..

 Sape la agaknya pemenang kelima ni ek..
sampai terkoyak kertas nama tu zaquan kerjakan..
punyela sweetmama n papa zaquan..menjerit.. jgn koyakkan..

wah..mmg x disangka2..Zaquan bole cabut nama aunty uyun dia..
Pemenang kelima bagi 1st Giveaway Sweetmama jatuh kepada:-
Peserta no. 4 Cute MuM
so mmg bertuah sungguh la Cute MuM ni..

Hadiahnya FM 1♥Genting

Hope sume pemenang dapat bagi detail -nama, alamat & no h/p di alamat email sweetmama:-

sempoi_aje80@yahoo.com

Tahniah diucapkan kpd sume pemenang 1st GA sweetmama.

kpd yg x menang tu jgn berkecil hati..nnti sweetmama nak wat contest pulak..

p/s: sorry lewat publish n3..tetiba bz pulak hari ni.



♥Jom Register Heartbeat & Jgn Lupa Klik2 My Heartbeat♥ TQ..^_^..
 

Keputusan Pemenang Utama 1st GA Sweetmama

Pemenang utama goes to :-
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Tahniah Momma Mia

Walaupun bukan peneka yang paling tepat & cepat..tapi jawapan momma mia paling hampir dengan jawapan yg dicari iaitu hanya beza 1 hari.

Jawapan Momma Mia - 2 Tahun 5 Bulan 15 Hari

Jawapan sebenar - 2 Tahun 5 Bulan 16 hari

Okey..Momma Mia jgn lupe send detail di alamat email eija

sempoi_aje80@yahoo.com

if dapat bagi no akaun bank M2U lagi senang..hari ni jgk eija transfer RM25.00 via M2U

Sape pulak agak nye 4 pemenang bertuah yang dicabut oleh Zaquan..

Tunggu!!!

♥Jom Register Heartbeat & Jgn Lupa Klik2 My Heartbeat♥ TQ..^_^.
.

Jawapan kepada 1st GA sweetmama: Teka-Teki Zaquan & Tapak Kaki

Salam Sume,


ini la jawapan sebenar kepada 1st Giveaway Sweetmama: Teka-Teki Zaquan & Tapak Kaki

JAWAPAN : 2 Tahun 5 Bulan 16 Hari

B'day Zaquan : 06.06.08
Tarikh dibuat : 21.11.10

semasa kami bercuti2 Malaysia tahun 2010 di 
Melaka Wonderland Resort

Ada ke Peneka tepat yang sweetmama cari


nampaknya xde peneka yang tepat 
 tapi hadiah utama RM25.00 ini akan jatuh kepada peneka yang paling hampir dengan jawapannya..


hehehe..siapa agaknya


okey sat lagi kita tengok sape yang kena :)


p/s: ramai yang teka sweetmama wat wax tapak kaki zaquan ni masa kami bercuti di Genting Highland Ogos 2010. Memang kalau diikutkan masa zaquan baby lagi sweetmama nak wat sbb suka tgk tapak kaki dia yg comell..tp asik x kesampaian jerk..at lastnya w/pun tapak kaki dia dh besar..sweetmama tetap nak wat jgk..hehehe
anyway terima kasih diatas sokongan uols sume dalam menjayakan my 1st GA.



Jom Register heartbeat 

 ♥Jagan Lupa Klik2 My Hearbeat♥ 
TQ..^_^.. 


Tuesday, January 25, 2011

Update Hadiah Utk Pemenang 1st GA sweetmama: Teka-Teki Zaquan& Tapak Kaki

Selamat petang sume,

jom layan hadiah utk bakal-bakal pemenang 1st GA Sweetmama : Teka-Teki Zaquan & Tapak Kaki.

Mengikut syarat utama sweetmama hari tu:-
sweetmama mencari peneka paling tepat & cepat kan 

Oh yeah..seperti yang dijanjikan hadiahnya adalah RM25.00 Cash.

Siapakah peneka tepat & cepat itu..
if tiada peneka tepat pun..hadiah utama RM25.00 itu akan diberikan kepada peneka yang menjawab paling hampir dengan jawapannya.

Okey:- kita terus kepada senarai hadiah2nya

Sweetmama sangat bermurah hati nak beri hadiah kepada 5 pemenang

1. Hadiah Utama Untuk Peneka paling Tepat & Cepat:-
 RM25.00 Cash

Tempat Kedua hingga Kelima ditentukan 
melalui Cabutan Bertuah oleh My Son..Zaquan.

Hadiahnya berupa:-

Tempat Kedua:-
Tempat Gantung Kunci Dari KK Home Deco bernilai RM9.90


Tempat Ketiga hingga Kelima :-
FM I ♥ Genting bernilai RM5.00

sweetmama x sempat nak amik gmbar satu2..
nmpak mcm sweetmama nak bagi kat 5 org jerk FM I♥Genting ni kan..
tapi sorry ye kwn2..utk 3 org pemenang jerk FM ni..
sbbnya yang kaler pink tu utk koleksi sweetmama 
dan yg 1 lagi kaler hijau tu sweetmama nak bagi kat one of my best follower ..
kebetulan dia pesan FM kat sweetmama tp sweetmama nak kasi free jerk kat dia..

Hopefully uols berpuas hati dengan hadiah2 ni ye..
kita tunggu esok siapa yang kena..!!!

Jom Register heartbeat 

♥ Jgn Lupa Klik2 My Heartbeat♥ 
TQ..^_^..

Berakhir Sudah 1st Giveaway Sweetmama:Teka-Teki Zaquan & Tapak Kaki

Salam Sume,

Secara rasminya ..1st Giveaway Sweetmama: Teka-Teki Zaquan & Tapak Kaki Ditutup:-


semak nama2 peserta kat sini okey..if ada yg tertinggal n x complete..
sila la complete kan..

bukan seorang pemenang je yg sweetmama cari..
sebaliknya ada 5 pemenang

hadiahnya nantikan sat lagi sweetmama upload:-


1. eT - 2 Tahun 4 bulan 20 Hari
2. Mamalyna - 1 Tahun 5 Bulan 10 Hari
3. Syuhada - 2 Tahun 2 Bulan 2 Hari
4. Cute MuM - 2 Tahun 1 Bulan 28 Hari
5. Nanakimie - 2 Tahun 5 bulan 1 Hari
6. Nana - 1 Tahun 8 Bulan 19 Hari
7. Izzaty Hedrys - 2 Tahun 9 Bulan 24 Hari
8. ummiaqeef - 2 tahun 6 Bulan 19 Hari
9. m@m@ TOmeLL - 1 Tahun 7 Bulan 28 Hari
10. ar`na.easy - 2 Tahun 1 Bulan 28 Hari
11. Mama Zakwan - 2 Tahun 1 bulan 29 Hari
12. Starslife - 2 Tahun 5 bulan 6 Hari
13. eB ezrin - 2 Tahun 1 Bulan 1 Hari
14. Myra Jay - 2 Tahun 1 Bulan 5 Hari
15. azatiesayang - 2 Tahun 5 Bulan 5 Hari
16. Lissa - 2 Tahun 1 Bulan 25 Hari
17. nhaz hafek - 2 Tahun 0 Bulan 27 Hari
18. Kak Ngah - 2 Tahun 1 Bulan 28 Hari
19. Una - 2 Tahun 6 Bulan 25 Hari
20. Lelord - 2 Tahun 1 Bulan 29 Hari
21. Zur@Zari - 2 Tahun 1 Bulan 27 Hari
22. Miza Yusof - 2 Tahun 3 Bulan 4 Hari
23. Akmafaizal - 1 Tahun 7 Bulan 26 Hari
24. CikPuanHady -2 Tahun 0 Bulan 28 Hari
25. Wan Nurul Hezrina - 1 Tahun 7 Bulan 7 Hari
26. Fadzilah Kamaruddin - 2 Tahun 5 Bulan 24 Hari
27. tiefazatie - 2 Tahun 1 Bulan 29 Hari
28. slumberznanie - 2 Tahun 6 Bulan 8 Hari
29. shera haifa - 2 Tahun 2 Bulan 15 Hari
30. Mrs. Asida - 1 Tahun 7 Bulan 26 Hari
31. Pak Long - 2 Tahun 1 Bulan 12 Hari
32. amiey - 2 Tahun 5 Bulan 28 Hari
33. Pn. Nina - 2 Tahun 5 Bulan 28 Hari
34. Nea Flerida/Nil - 2 Tahun 1 Bulan 27 Hari
35. Nadiah - 2 Tahun 5 Bulan 23 Hari
36. Momma Mia - 2 Tahun 5 Bulan 15 Hari
37. eima - 2 Tahun 1 Bulan 29 Hari
38. Dyahaha - 2 Tahun 1 Bulan 29 Hari
39. Deqlis - 2 Tahun 2 Bulan 8 Hari 
40. Mama Amin Azim - 2 Tahun 2 Bulan 60 Hari
41. Ironmax - 2 Tahun 1 Bulan 29 Hari
42. Cempaka Kuning -  2 Tahun 3 Bulan 11 Hari
43. kehelan - 1 Tahun 9 Bulan 20 hari
44. imanmom - 2 Tahun 5 Bulan 21 Hari
45. imaan09 - 2 Tahun 1 Bulan 29 Hari
46. miera momo chan - 2 Tahun 1 Bulan 30 Hari
47. cikanna - 2 Tahun 1 Bulan 29 Hari
48. azleen - 2 Tahun 5 Bulan 11 Hari (x send url kat komen n3 GA)
49. Miss Aresheqyien - 2 Tahun 6 Bulan 25 Hari

Rasanya sume n3 peserta sweetmama dah terjah
Ada ke sweetmama tertinggal nama..plz inform me cepat2 ye..kalau boleh hari ni jgk..sbbnya mlm ni nak suruh my son wat cabutan utk pemenang ke 2-5. Insyaallah esok sweetmama akan umumkan pemenang nya.

Good Luck to All ..^_^..

Jom Register heartbeat 

dan jgn lupa klik2 my heartbeat♥♥♥

1st Giveaway Sweetmama:Teka Teki Zaquan & Tapak Kaki

Salam Sume

Akhirnya tertunai jgk hajat sweetmama nak buat Giveaway
ini 1st giveaway Sweetmama
Hope ade yang sudi menjointkan diri
Giveaway bersempena my followers dah mencecah 100 & setahun berblogging.
Sweetmama mencari Peneka Paling Tepat & Cepat bagi Giveaway ini iaitu:-

Teka Umur Zaquan Semasa Tapak Kaki Ini Dibuat

Terma & Syarat : -

1) Mesti jdk Follower Blog Sweetmama Dan Blog Sweetmama♥ConWay

2) Buat 1 entry dengan tajuk  "1st Giveaway Sweetmama: Teka - Teki  Zaquan & Tapak Kaki" 
3) Dalam entry tu nnti bagi jawapan bagi teka-taki ini dengan lengkap : Umur Zaquan semasa tapak kaki ini dibuat adalah - _ Tahun _ Bulan _ Hari
Cth jawapan: Umur Zaquan Semasa Tapak Kaki Ini Dibuat adalah 1 tahun 1 bulan 1 hari.

4) Tepek Banner GA dalam n3 dan Sidebar anda beserta dengan link sekali ye.

5) Akhir Sekali..jangan lupa tinggalkan komen link n3 anda dekat sini..

Pemilihan Pemenang Dan Hadiah:-
Pemenang dikira berdasarkan mereka yang menjawab dengan Tepat & Cepat

Hadiahnya:- 
RM25.00 Cash.

Cepat2 Joint..if ramai yang joint..mungkin ade pemenang untuk no 2 & 3.


Due Date:
25 JANUARI 2011


KLU:-
Tarikh lahir Zaquan : 06.06.08
dilakukan masa kami g bercuti2 m'sia thn 2010