Tenkiu..Klik2 My Hearbeat Yaa :)

Jom Register Heartbeat.Tenkiu..Klik2 My Hearbeat Yaa :)

Monday, February 28, 2011

“suatu ketika dulu…..1st contest bersama annurkasehcollections”


Klik Banner Untuk Joint

Due Date: 28 Feb 2011

Sweetmama Tag:
Cha
Mama Tun Nur Safiya

pic kenangan bersama kawan2 sekolah dan Cikgu semasa mengikuti Program Kecemerlangan Pelajar Tahun 1997

" Suatu Ketika Dulu...inilah antara kenangan manis aku semasa meniti alam persekolahan menengah. Aku memulakan alam persekolahan menengah pada tahun 1993 hingga 1997. Semasa aku di Tingkatan 4 (1996) dan Tingkatan 5 (1997) aku telah terpilih menyertai Program Kecemerlangan Pelajar Peringkat Daerah Hulu Langat, Selangor. Ianya telah diadakan di Sekolah Menengah Teknik Kajang Selangor selama seminggu semasa cuti sekolah. Sernoknya bila aku adalah salah seorang yang terpilih bersama2 dengan lebih kurang 20 orang wakil dari sekolah kami. Bertambah seronok bila dapat berjumpa kawan-kawan baru dari sekolah lain. Sepanjang mengikuti program ini, kami telah didedahkan dengan tip-tips menjawab soalan SPM, Latihan dalam Kumpulan, Aktiviti Riadah di waktu petang dan peluang-peluang untuk memasuki alam Universiti. Ada juga aktiviti nakal kami semasa mengikuti program ini, senyum sendiri bila aku ingat balik. Alhamdullillah dengan menyertai program ini ianya telah memberi aku kenyakinan diri dan semangat untuk menjadi pelajar yang cemerlang. Akhirnya aku berjaya mendapat keputusan SPM dengan cemerlang iaitu Pangkat 1 (16 Agregat) dan seterusnya menggenggam Sijil dan Diploma. Kini aku telah pun menjadi seorang isteri dan ibu yang bekerjaya. Semuanya bermula dari Sekolah..:) . Sesungguhnya alam persekolahan adalah zaman yang paling seronok..:))

Nama Pengirim : Siti Khadijah Binti Md Zin
Id Follower: EiJa ZaQuaN
Referral: Penganjur sendiri melalui Shoutbox 


Friday, February 25, 2011

"Lucky Draw Ratu Tupperware"


Klik Banner Untuk Joint

Due Date : 07.03.2011

Hadiahnya : berupa barangan Tupperware.

Jom Joint..mana tau ada luck kan.

Thursday, February 24, 2011

1st GiveAway Sayangku Faish


Klik Banner Untuk Joint

Due Date: 25 Feb 2011

wah seramai 30 pemenang bertuah akan dipilih..
apalagi jom joint..mana tau ada luck kan..

Sweetmama Tag:


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

1st Give-Away by Deekuntum


Klik Banner Untuk Joint

Due Date: 28 Feb 2011

Sweetmama mmg pengumpul FM pun..

bertuahnya kalau menjadi salah seorang yang bertuah

sbb pemenang dikira berdasarkan cabutan bertuah

2 rakan yang ditag:
mama tun nur safiya
momma mia

Tuesday, February 22, 2011

Jemari Asmara 2nd GiveAway!!


Klik Banner Untuk Joint
(jgn lupa mention sweetmama as a referral ye ^_^ )

Ditag oleh :eT 

so my referral adalah eT

Sweetmama Tag:-
all my lovely followers


GA ini dianjurkan sempena 3 perkara:

i. Ulang tahun perkahwinan ibu dan ayah yang ke 8 tahun hijrah pada 12 Rabiulawal 1432H
ii. Pembukaan Asmara Collections @http:jemariasmaraonlinebiz.blogspot.com
iii. Jemari Asmara bakal berusia 3 bulan pada 23 Februari 2011

Hadiah:

Hadiah adalah tajaan Asmara Collections yang akan dimaklumkan kemudian.. Asmara Collections sedang menambah koleksinya dari masa kesemasa

Pemenang:

Seramai 3 orang pemenang akan dipilih berdasarkan 3 kategori berikut-

i. Pemenang utama - pemenang akan dipilih sendiri oleh penganjur berdasarkan beberapa faktor-faktor yang dirasakan sesuai. Rajin-rajinlah intai dan jelajah Jemari Asmara ya.. rajin-rajinlah tinggalkan jejak.. dan ada beberapa segmen akan menyusul..

ii. Pemenang Top Referral - siapa paling banyak promote, dia yang dapat!!

iii. Pemenang Lucky Draw - semua peserta layak untuk cabutan bertuah!


Tarikh Tutup: 
Tarikh tutup akan diumumkan kemudian.. 
Penganjur mensasarkan sekurang-kurangnya 100 penyertaan.

So, apalagi Jom Joint..KLIK SINI

Thursday, February 17, 2011

SAYA NAK HADIAH DARI MOMMY

Klik Banner Untuk Joint

Due Date: 28 Feb 2011

Ditag oleh : Cha

3 Rakan yang ditag:-
Momma Mia
Mama Tun Nur Safiya
Mama Najlaa

Contest Anak & Ayah Serasi Bersama


Klik Banner Untuk Joint

Due Date : 20 Feb 2011

Ditag oleh : amiey lee dan cute mum

ini pic my son dan papa nya
yang memang serasi bersama
terserlah kan kecerian/kegembiraan dan keserasian bersama

see..kemesraan zaquan dan papa semasa kami bercuti di Genting awal tahun ni 
(20-21 Jan 2011)
Posing mcm model colgate..nmpk gigi
semenjak putus susu badan..my son..Zaquan memang sangat rapat dengan papa dia
kalau dulu..dapat susu mama baru boleh dia tido..nak cari mama jugak
tapi sekarang tido dengan papa
mesti nak berkepit ngan papa dia jerk..
kalau terjaga dari tido..cari papa dulu
Papa pun mmg manjakan hero dia sorang ni
dari kecik papa yang malas usung stroller
sanggup dukung Zaquan
sampai la sekarang ni..Zaquan nak berdukung jerk..adeii
kalau suruh mama dukung memang tak larat
tapi papa zaquan okey jerk..


NAMA ANAK : MUHAMMAD KHAIR ZAQUAN BIN MUHAMMAD KHAIRI
TARIKH LAHIR ANAK : 06.06.2008 ( 2 TAHUN 8 BULAN)
NAMA IBU : SITI KHADIJAH BINTI MD ZIN (EIJA ZAQUAN)

5 Rakan Yang Ditag:-
Momma Mia
Mama Tun Nur Safiya
Mummy's Angel
Mama Najlaa
Cha


Souveniar Dari Qatar

As Salam

Ini la FM Unta Comel dari Qatar pemberian Sis Lelord@Mama Najlaa

souveniar ni sume peserta  Memorable Anniversary Contest by Lelord dapat


walaupun tak menang..tapi tetap dapat souveniar drpd mama najlaa..

suka2..lebih2 lagi souveniar nya FM unta yang Comel ni

Comel kan 
 Thanks Mama Najlaa..
Suka sangat..dapat lah menambah koleksi FM utk Peti Sejuk kecik sweetmama ni


P/S : Akceli souveniar ni sweetmama terima ari sabtu lepas..12/2/2011..tapi ari ni baru sempat wat n3..huhu


CONTEST IBU HAMIL CUTE


Klik Banner Untuk Joint

Due Date: 22 Feb 2011

Ini pic yang sweetmama pertaruhkan..
Cute tak ibu hamil ni..hehee

time ni usia kandungan sweetmama :- 
4 Bulan, 3 Minggu, 2 Hari
Now:- usia kandungan sweetmama:-
 6 Bulan, 1 Minggu, 5 Hari
Nama : Siti Khadijah binti Md Zin (Eija Zaquan)
Tarikh Due : 19 Mei 2011
Jantina bayi : tak scan lagi..tapi mengimpikan dapat baby girl for 2nd preggy kali ni..hehe

Sweetmama Tag:-

My Sleeping Angel Contest


Klik Banner Untuk Joint

Due Date: 14 Mac 2011

Ini pic My Sleeping Angel

Nama Anak: Muhammad Khair Zaquan bin Muhammad Khairi
Umur : 2 Tahun 8 Bulan (06.06.2008)
Gaya tido terlentang
yeay..puas tido bila dapat mendepang tangan dan kangkang kaki..hik3..
Zaquan tido memang agak lasak..
tapi ini la gaya dia tido yang menunjukkan dia puas dan lena..

Berikut adalah hadiah2 yang bakal dimenangi

1.Tempat pertama akan memenangi sebuah bakul lipat serbaguna yang amat kiut.

2. Tempat kedua & ketiga akan menenangi sebuah kerusi lipat untuk kanak2 yang amat comel.



3. Ader 3 hadiah saguhati akan diberikan kepada peserta yang bertuah, berupa sticker dinding pelbagai corak yang amat cantik dan sesuai untuk hiasan dinding bilik tidur, ruang tamu atau bilik tidur sendiri.


Sweetmama Tag:-


Wednesday, February 16, 2011

Mika Simple Giveaway

Klik Banner Untuk Joint 

Due Date: 13/3/2011

 SAYA SUKA SINGGAH BLOG MAMAMIKA KERANA......................................
sekali dah baca blog mama mika terus rajin singgah 
untuk tahu perkembangan si comel Mika dan Mama Mika 



Contest Senyum Paling Ceria


Klik Banner Untuk Joint

Due Date: 31 Mac 2011

Ditag oleh : amiey lee

ini gambar senyum ceria sweetmama..:D
ini la muka yg happy dan ceria sebab dapat bercuti-cuti  Genting pada awal tahun 2011
yahhhooo...had fun @ Genting Highland..walaupun tgh preggy 5 bulan
senyum happy sampai terlentok2 leher..hehehe

3 Rakan yang ditag:-

Monday, February 14, 2011

Alhamdullillah..masih ada rezeki untuk menang

As Salam

Pagi ni baru dapat bersiaran..

sabtu ahad cuti..blog pun cuti..

Pagi ni online..Alhamdullilah..masih ada rezeki utk menang..
walaupun saguhati

Hadiahnya FM..suka2..
Terima kasih penganjur..http://www.sissyira.com/



Tahniah kepada semua pemenang yang lain.
Thanks to tiefazatie sbb alertkan ttg sweetmama menang pd shoutmix sweetmama


Wednesday, February 9, 2011

Giveaway dari Kuching Sarawak


Klik Banner Untuk Joint

Due Date: 11 Feb 2011





'Cute Baby Style Contest'

Klik Banner Untuk Joint

Due Date : 24 Februari 2011

ini dia my cute baby style
ini namanya gaya peminat fanatik MU.
siap pakai snowcap n sweater MU
sebenarnya Papa n Mama yg minat..
Zaquan minat kereta & motor..adeiii..

pic masa kami bercuti2 Genting 2010 pada 4-5 Ogos 2010
wassup..wassup..amacam ada style tak..^_~.
Nama Anak: Muhammad Khair Zaquan bin Muhammad Khairi
Umur: 2 Tahun 8 Bulan
Tarikh lahir : 06.06. 2008
Nama Ibu: Siti Khadijah binti Md Zin



CONTEST CUTE SPECKY WOW!!!


Klik Banner Untuk Joint

Due Date : 12 Feb 2011

Ditag Oleh Cute MuM


Pic Zaquan berspecky Wow dgn Mama dia..hehe
Wow ke..?

susah tu nak amik gmbr zaquan ni..
sbb dia jenis yg ikut mood..
selalu dapat amik gambar candid jerk..
pic ni masa umur zaquan setahun lebih..
kiranya baru2 sweetmama ajar dia pakai speck..
iye la dia dok tarik speck sweetmama jerk..

Sweetmama Tag:-



“ Contest 1 : Bila saya mati by sissyira” @ expired date''


Klik Banner Untuk Joint

Due Date: 11 Feb 2011

Ditag Oleh :-

Sweetmama Teka Tarikh Expired Date ialah:-
20072012

Sweetmama Tag:-



mrs. zach's first give away


Klik Banner Untuk Joint

Due Date: 20 Feb 2011

"saya nak menang mrs zach's first give away kerana.....(tidak lebih 200 patah perkataan"

Pertama-tamanya mestilah nak menang sebab hadiahnya yang sangat best.. sesi fotografi secara percuma..unlimited shoots dengan 50 gambar terbaik, dapat lagi 2 keping gambar berukuran 8R beserta sebuah bingkai..wow..bestnya kalau sweetmama yang menang..

Sweetmama memang nak sangat berphotoshoot satu family ..
tak pernah lagi berphoto-photo shoot 
tengok hasilnya pun sangatla cantik..
dapatlah Sweetmama simpan kenangan photoshoot ni sekiranya Sweetmama menang.


Sapa nak Photoshoot Free
Jom la joint : KLIK SINI

Mana tau bertuah kan..^_~





Ibu Hadif Giveaway 1/2011


Klik Banner Untuk Joint
Due Date : 1 Mac 2011

Pemenang dipilih berdasarkan cabutan bertuah

Hadiahnya :- Cutlery Holder




spread the love ♥


Klik Banner Untuk Joint 

Due Date: 14 Mac 2011






Monday, February 7, 2011

Contest Nama Baby Saya


Klik Banner Untuk Joint

Due Date : 1 Mac 2011

Buat satu entry menerangkan NAMA anak anda. Maksud nya. Siapa Yg Memilih dan Kenapa Nama itu dipilih.

Nama Anak: Muhammad Khair Zaquan bin Muhammad Khairi
Maksudnya : Muhammad : nama nabi/pesuruh Allah
                   Khair : Kebaikan/ Kebajikanku
                   Zaquan : Yang Cerdik

Siapa yang memilih :-  

sweetmama dan suami sama2 memilih nama anak dan gabungkan mengikut kami pnyer syarat..hehe

suami sweetmama memang dah pesan..if anak lelaki pangkal depan mesti letak Muhammad dengan ejaan Muhammad yang penuh

Sementara Khair pula sweetmama yang pilih memandangkan sweetmama memang nak nama yang mulanya huruf K memandang nama sweetmama pun ada huruf K  iaitu Khadijah dan nama suami pun ada huruf K iaitu Khairi. Selain itu Maksud Khair dan Khairi adalah sama iaitu kebaikan/kebajikan

Zaquan pula suami yang beriya2 nak letak..sbb nya bila dapat tahu/scan baby dlm perut ..adalah lelaki..dia sangat excited sbb mmg mengimpikan anak lelaki memandangkan dia seorang jerk anak lelaki tunggal dlm family..+ dia mengimpikan anak dia menjadi seorang pemain bola macam Zaquan Adha..hehe..
tapi yang penting Zaquan pun bermaksud yang cerdik.

Hope anak kami nanti jadik seorang anak yang baik dan cerdik.

Kesimpulannya..walaupun kami mempunyai syarat2 utk letak nama anak seperti nak huruf K, kami akan  sama2 cari maksud nama yang kami minat dan suka tapi masih memberi makna yang baik utk anak kami. Ini kerana nama turut memberi peranan yang penting kepada anak & tingkah laku anak kita...sbb itu nama yang baik dan maksud yang baik sgt digalakkan dalam Islam.

now sweetmama tgh preggy baby no 2..if girl sweetmama masih nak kekalkan msti ada huruf K..insyaallah sweetmama nak letak nama Siti Khairin Qalesya. Khairin membawa maksud sama seperti khair dan khairi iaitu kebaikan/kebajikanku. Qalesya membawa maksud murni.

ini dia pic my son..Muhammad khair Zaquan
sweetmama suka tgk pic zaquan masa ni..
masa ni zaquan berumur 6 bulan.
now..zaquan dah 2 tahun 8 bulan..






"ANAKKU SAYANG, ANAKKU RIANG with LITTLE FINGERS"...

Klik Banner Untuk Joint

Due Date: end of Feb 2011

ini pic anakku sayang, anakku riang...sweetmama

my son sangat riang..sbb 1st time dapat naik cable car semasa kami bercuti2 Genting 2011

Nama Anak: Muhammad Khair Zaquan bin Muhammad Khairi
T.Lahir /Umur: 06.06.2008 (2 Tahun 8 Bulan)
Nama Ibu: Siti Khadijah binti Md Zin

Sweetmama teka eB keje sebagai:-
Graphics Desingner 

sweetmama tag:
momma mia
mama tun nur safiya
cha





Friday, February 4, 2011

Erin & Elia : 1st Combined Giveaway (FCG)

(Sticky Post till 4 Feb 2011)
Klik Banner Untuk Joint 

Due Date : 4 Feb 2011
Cepat2...2 hari jerk lagi ni

Syarat2 penyertaan:

1. Terbuka kepada semua blogger yg mempunyai alamat di Malaysia - DONE
2. Perlu follow 4 blog yg berikut; Ceritera Erin , Elia: Short & Sweet , My Worth Buying Shoppe (penaja), dan Closets of AmyAmy(penaja) . - DONE
3. Buat "sticky post" entry dengan tajuk;Erin & Elia : 1st Combined Giveaway (FCG) hingga 4 Feb 2011 - DONE
4. Ltak banner di atas serta link kan ke entry ini. - DONE







Nina's 1st GA


 Klik Banner untuk Joint

Due Date: 28 Feb 2011

" Saya layak memiliki Nina's 1st GA kerana...." (tidak lebih 10 perkataan)
siapa lagi yang nak bagi jika tidak Nina's yang baik hati

 2 Rakan yang Di Tag:-